Sekond i Trollhättan - Elektriker, Solskyddslösningar, Företagsservice
Bilneg

Laddstolpar

Dags att skaffa en laddplats?

Investera hemma, eller på arbetsplatsen, med laddplatser för framtidens elbil.

laddbox Garo GLB

Garo GLB laddbox 3-fas med 5m sladd, 4,1-22Kw med dynamisk lastbalansering och standardinstallation.

Pris: 12 900 kr *

Installerat och klart på vägg, inkl. 10 m kabel från säkringsskåpet och upp till 2 borrhål i lättvägg för genomföring av kabel. Lastbalansering, jordfelsbrytare och 3polig säkring 16A installeras i mätarskåp alternativ vid el-centralen inomhus.

* Inkl. moms och efter grön teknik-avdrag.
erbjudande

Laddbox, Laddstation, Laddstolpe, Elbilsladdare, eller EV-laddare

Oavsett vad man kallar den är laddplatsen  är det en god investering för framtiden både hemma eller på arbetsplatsen.

Det finns två typer av olika laddstationer – laddboxar eller laddstolpar – som kan ha en eller flera laddpunkter för att kunna ladda en eller flera bilar samtidig.

Laddboxen (wallbox) är en laddstation som monteras direkt på väggen i garaget eller utanför på husväggen.

Laddstolpen är en laddstation som installeras i anslutning till parkeringsplatsen.

Vad kostar en laddstation?

Priset per laddstation beror på om du väljer laddbox eller laddstolpe.

En laddbox kostar mellan 12 000–20 000 kronor för utrustning och installation, medan en laddstolpe kostar mellan 20 000–50 000 kr inklusive markarbete och kabeldragning.

För att underlätta klimatomställningen har regeringen beslutat att införa skatteavdrag, liknande ROT-avdraget, för privatpersoner som gör gröna investeringar. Detta innebär att med det nya avdraget blir det enklare att utföra investeringen, då subventionen sker direkt på fakturan genom grön teknik. Detta gäller kostnader för arbete och material.

Investeringen i laddplatser ökar värdet på din fastighet och gör den mer attraktiv för potentiella köpare i framtiden.

Klimatet behöver laddstationer

Det pågår just nu en satsning på laddstolpar för att minska bilismens klimatpåverkan. Det är viktigt att se till att alla har tillgång till laddstolpar för att främja denna övergång till elbilar. Där har du som markägare ett ansvar – att göra det lätt och smidigt att välja en elbil – genom att ordna laddplats.

Det är också en smart idé att tänka framåt i planeringen av laddstationer, då behovet bara kommer att öka. Detta innebär att förbereda för fler laddstationer genom grundinvesteringar i hög säkringskapacitet och eventuell annan utrustning som behövs direkt, vilket sparar pengar längre fram.

Detta är något som vi på Sekond hjälper dig med när vi går igenom era behov och tillsammans planerar er investering av laddstationer.

Skaffa laddplatser till bostadsrättsföreningen

Vill din bostadsrättsförening hänga med i utvecklingen, vara en del i att skapa ett hållbart samhälle, samt bli mer attraktiv och höja värdet på medlemmarnas lägenheter?

Antalet elbilar ökar markant idag och den bästa laddplatsen är bilens parkeringsplats under natten. Då är det en god idé för bostadsrättsföreningar att installera laddplatser och erbjuda sina medlemmar elbilsladdare.

Sekond kan nu erbjuda en helhetslösning för bostadsrättsföreningar med laddsymboler, laddbrickor och betalsystem.

Bilneg 1

Hör av dig med frågor om laddstolpar

Vi hjälper dig att planera och räkna på installationen av laddstolpar i ditt företag, hemma eller i anknytning till en större fastighet.