Sekond i Trollhättan - Elektriker, Solskyddslösningar, Företagsservice
solskydd neg

Solskydd - utomhus

Solskydd utomhus

Letar du efter fönstermarkis, terrassmarkis, screenmarkis, takmarkis eller sidomarkis?

Sekond hjälper dig med din yttre solskyddslösning. Ett utvändigt solskydd som fönstermarkisen eller terrassmarkisen kan skydda från solens starka strålar och hjälpa dig att hålla nere temperaturen inomhus under varma, soliga dagar.

Fallarmsmarkiser

Ett klassiskt solskydd för alla typer av fönster.

Den klassiska fönstermarkisen med fallarm finns för alla typer av tillämpningar. Oavsett om den ska användas som solskydd till sommarstugan, butikens stora skyltfönster, eller lägenhetens inbyggda balkong.

Duken till fönstermarkisen finns i enfärgat, randigt eller i designmönster. Kappan kan beställas som rak eller som vågig med valfritt kantband.

Fallarmsmarkisen kan manövreras med dragband, vev eller motor. Motorn kan kompletteras med styrning för sol- och vindautomatik.

Screenmarkis

En slimmad fönstermarkis

Screenmarkisen är en stabil och smidig fönstermarkis som löper längs utsidan av fönstret i kraftiga styrskenor.

Markisduken är ljus- och väderbeständig ochf inns i ett flertal varianter.

Manövreringen av screenmarkise finns med banduppdrag som standard, men kan anpassas med vev eller motor.

Zipscreen

Ett elegant och robust solskydd som smälter in i fasaden.

Zipscreen är en stabil screenmarkis som moteras direkt på fönsterkarm eller i nisch. Detta gör lösningen extra vindtålig och tar även bort ljusspringan som finns på andra vertikalmarkiser.

Zipscreenduken är en speciell glasfiberduk so kan fås i olika kulörer och grader av transparens.

Manövreringen sker enbart med motor.

Terrassmarkis

Ett solskydd som både skyddar din altan och avskärmar inomhus.

Det finns gott om anledningar att skaffa en terrassmarkis. Ibland blir det för mycket sol och värme på sommaren. Eller också vill man sitta ute även när det regnar. Då är terrassmarkisen ett perfekt alternativ för terrassen eller balkongen.

Terrassmarkisen kan manövreras med vev eller med motor som kan styras per automatik eller med fjärrkontroll.

Takmarkis

Ett solskydd för befintliga konstruktioner.

Takmarkisen kan användas för att skärma av solen på befintliga konstruktioner som exempelvis en pergola eller ett glastak på ett uterum. Markisen löper i två parallella skenor som monteras enkelt och smidigt på befintliga reglar eller tak.

Dubbelmarkis

Det perfekta solskyddet för stora terrasser och uteserveringar.

Dubbelmarkisen består av två terrassmarkiser i samma kassett. Den kan placeras nästan var som helst och kan på så vis skapa ett helt nytt rum.

Dubbelmarkisen kan monteras med fötter för ovanliggande montage eller med fötter för ingjutning.

Sidomarkis

Ett skydd för sol, vind – och grannar.

Sidomarkisen är det perfekta solskyddet när solen ligger lågt. Det fungerar också som vindskydd och insynsskydd till uteplatsen. Så att du kan avskärma dig och koppla av i en lugn och fridfull miljö.

Sidomarkisen kan enkelt monteras på terrasser, uteplatser och balkonger. Markisen ligger skyddad i sin kassett och golvstolpen kan plockas bort när den inte används.

Markiser

Vi erbjuder solskydd för alla lägen. I vårt sortiment, Hestra markis Outdoor Living, finns alla typer av solskydd, alltifrån modernt och elegant designade till mer standardbetonade produkter. Samtliga präglas dock av gedigen kvalitet, anpassad funktion och god design. Kombinerat med vår breda vävkollektion ger det dig oändliga möjligheter att skräddarsy just den solskyddsprodukt du vill ha, oavsett om det är en terrass-, fönster- eller sidomarkis.

Terrassmarkiser

Fönstermarkiser

Sidomarkiser

solskydd neg 1

Hör av dig med frågor om solskydd

Vi hjälper dig att planera och räkna på installationen av solskydd.